Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii sătmăreni au lansat campania ,,Împreună pentru o societate mai sigură”
Poliția Satu Mare  - Marti, 23 Ianuarie 2018

Marţi, 23 ianuarie a.c., la Colegiul Naţional Ioan Slavici din Satu Mare a avut loc un eveniment de lansare a campaniei ,,Împreună pentru o societate mai sigură”.

Campania reprezintă un parteneriat local în domeniul informării şi al prevenirii infracţionalităţii între instituţiile Ministerului Afacerilor Interne care activează în domeniul ordinii şi siguranţei publice, respectiv Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Serviciul Judeţean Anticorupţie, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, respectiv Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Oradea.

Scopul campaniei ,,Împreună pentru o societate mai sigură” este dublu: pe de o parte de a informa elevii şi publicul larg cu privire la atribuţiile şi misiunea fiecărei instituţii partenere, iar pe de altă parte de a încuraja tinerii să îmbrăţişeze o carieră într-una dintre instituţiile Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul de lansare a constat în desfăşurarea a două  activităţi de informare care au avut loc la Colegiul Naţional Ioan Slavici, activităţi la care au participat peste 150 de elevi, 10 cadre, precum şi conducerea instituţiei de învăţământ. Doamna director Păcurar Simona a deschis manifestările printr-un cuvânt de bun venit, după care reprezentanţii instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne şi-au prezentat rolul acestora în societate.

Astfel, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi prin domnul plutonier adjunct șef Câmpean Bujor a prezentat principalele activităţi în care este implicată Jandarmeria Română, de la restabilirea ordinii şi liniştii publice, la supravegherea unor manifestaţii sau evenimente sportive importante şi până la paza unor obiective speciale sau a unor valori importante.

Din partea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră a fost prezentă subcomisar de poliție Pârcălab Oana, care le-a vorbit elevilor despre misiunea instituţiei din care face parte, dar şi despre cariera profesională a domniei sale, de la idee, la urmarea unei instituţii de profil şi apoi la ce presupune munca sa, încurajând elevii să urmeze Academia de Poliţie.

Mai puţin cunoscută de către elevi, activitatea Serviciului Judeţean Anticorupţie a fost prezentată de domnul subcomisar Lucuţ Cristian, mesajul său foarte inspirat de a urma calea legală în orice situaţie şi de a nu recurge la infracţiuni de corupţie cum sunt darea şi luarea de mită, traficul şi cumpărarea de influenţă, acest mesaj  fiind completat de un film foarte sugestiv  şi adaptat vârstei participanţilor intitulat ,,Povestea mea”.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog a fost reprezentat de coordonatoarea acestuia, doamna subcomisar Iacob Camelia, care le-a vorbit tinerilor despre campaniile pe care le desfăşoară această instituţie, dar şi despre numeroasele activităţi în care elevii se pot implica ca voluntari sau în calitate de beneficiar. Cu acest prilej o elevă a Colegiului Ioan Slavici a fost public felicitată pentru obţinerea locului 3 la faza naţională a concursului ,,Mesajul meu antidrog” în anul 2017.

Din partea Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare au fost prezente subcomisar de poliție Hrihorişan Felicia, care a moderat întregul eveniment, inspector principal Chiorean Liviana - cea care a transmis mesajul instituţiei privind atribuţiile instituţiei şi subcomisar de poliție Ţinca Cadina - purtător de cuvânt.

Activităţile vor continua până la finele lunii februarie, fiind programate întâlniri în alte 4 licee din judeţ, respectiv: Colegiul Naţional Kolcsey Ferenc, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion I.C. Brătianu, Liceul Tehnologic UNIO Traian Vuia şi Liceul Tehnologic George Bariţiu din Livada.

 

 

Tags: campanie  lansare  eveniment  
5838 vizite
Distribuie pe